< Terug naar nieuws

4 Juli 2024

The Symbiotic City nu te zien in ARTIS-Groote Museum

In het ARTIS-Groote Museum is de presentatie The Symbiotic City nu te zien. Deze expositie toont een toekomstig Amsterdam waar natuur en mensen in harmonie samenleven. Het project is een initiatief van Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ARTIS-Micropia hoogleraar. De beelden en teksten zijn tot stand gekomen tijdens de workshop The Symbiotic City, waarbij AI werd ingezet om visies van diverse disciplines te visualiseren.

 

14 juni 2024 - 1 september 2024
ARTIS-Groote Museum, Amsterdam

 

De presentatie The Symbiotic City in het ARTIS-Groote Museum toont een toekomstbeeld van Amsterdam waar de natuur en de stad in harmonie samenleven. Dit project, geïnitieerd door Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ARTIS-Micropia professor, brengt een visie tot leven waarin iconische locaties in Amsterdam worden herontworpen met behulp van AI.

 

Tijdens de workshop The Symbiotic City hebben lokale beleidsmakers, stadsecologen, academici, architecten, studenten en kunstenaars nieuwe inzichten losgelaten op iconische plekken van Amsterdam. Dankzij Visual Methodologies Collective zijn deze visies samengevat in AI-gegenereerde afbeeldingen. Zo toont de expositie onder andere een Paleis op de Dam met weelderige groene daken, groene corridors voor vogels, insecten en zoogdieren langs de Herengracht, een beschermd gebied voor trekvogels op de plek van een groot parkeerterrein en het Centraal Station als groene hub voor alle menselijke en dierlijke reizigers.

 

Remco Kort benadrukt het belang van interdisciplinair samenwerken en het gebruik van AI om een stad van de toekomst te ontwerpen. Hij stelt dat de volgende stap is om met het netwerk van architecten, stadsecologen en lokale beleidsmakers te onderzoeken wat daadwerkelijk gerealiseerd kan worden en welke stappen hiervoor nodig zijn.

 

De AI-presentaties zijn samen met de originele teksten en tekeningen te zien in het ARTIS-Groote Museum van 21 juni tot 1 september 2024. Klik hier voor voor meer informatie.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >