< Terug naar nieuws

4 Juli 2024

longform.ai ontvangt financiering van Innovatiefonds Noord-Holland om inzichten uit audiodata te extraheren

longform.ai, een spin-off van de Universiteit van Amsterdam, heeft €300.000 aan financiering ontvangen van Innovatiefonds Noord-Holland. De startup, mede opgericht door Paul Groth, professor Data Science aan de UvA, ontwikkelt AI-technologie om waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden audiodata te halen

longform.ai ontwikkelt een platform dat generatieve AI inzet om inzichten uit grote hoeveelheden audiodata te extraheren. Deze AI-startup is in juni 2023 opgericht door CTO Paul Groth, professor Data Science aan de UvA, en CEO Pim Stouten.

 

Online conversaties, zoals podcasts en webinars, groeien explosief en vormen een steeds belangrijkere informatiebron voor analisten, onderzoekers en zakelijke beslissers. Hierdoor ontstaat een nieuwe uitdaging: met duizenden uren aan relevante gesprekken, is het moeilijk om de echt belangrijke elementen eruit te halen.

 

longform.ai lost deze uitdaging op door gebruik te maken van state-of-the-art generatieve AI: uit enorme hoeveelheden geluidsdata worden feiten zowel direct geëxtraheerd als door AI geïnterpreteerd. Pim Stouten, co-founder van longform.ai, legt uit: "Volledig geïnformeerd zijn over de voor jou relevante markten, bedrijven en onderwerpen is een groeiende uitdaging. Door audio zoals podcasts en webinars te comprimeren tot doorzoekbare en combineerbare inzichten maakt longform.ai het leven van analisten en onderzoekers een stuk makkelijker."

 

Ludolf Stavenga, fondsmanager van Innovatiefonds Noord-Holland, voegt daaraan toe: "Geweldig om een sterk team bestaande uit zwaargewichten in AI en B2B data te ondersteunen bij de ontwikkeling van software om uit enorme hoeveelheden ongestructureerde data juist die interessante cruciale informatie te verkrijgen om trends te zien, niets te missen en voorop te kunnen lopen op de concurrentie."

 

Voor meer informatie, bekijk longform.ai en Innovatiefonds Noord-Holland.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >